go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

RedSports

Youssouf Niakaté, een nieuwe held bij Union Saint-Gilloise

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

Youssouf Niakaté, een nieuwe held bij Union Saint-Gilloise

Met een hattrick in de 1/16 finales van de Crocky Cup tegen Anderlecht heeft Youssouf Niakaté naam voor zich gemaakt op het hoogste niveau. Hij deed de supporters van Union dit seizoen al meermaals juichen, maar wie is deze speler die de debatten beheerste in de Brusselse derby?

“We wisten dat we geen favoriet waren, maar we wisten terzelfdertijd dat als we georganiseerd speelden en er de volle 110% voor gingen er kansen zouden komen.”

 

Niakaté geloofde in de kansen van Union en kon zijn ploeg een verdiende overwinning schenken dankzij een prestatie om U tegen te zeggen. Op z’n 25e beleeft Niakaté z’n huidige topniveau. 

 

De Franse Malinees speelt voor het eerst in z’n carrière in België. Voor Union kwam hij uit voor Boulogne-Sur-Mer, Créteil en Avranches. Hij kwam op de radar van Union en maakte de overstap afgelopen zomer.

 

Tijdens z’n eerste match in 1B was hij nog wat ongelukkig in de afwerking, maar in de tweede competitiematch tegen (1-3 op Westerlo) maakte hij meteen een hattrick. Afgelopen donderdag deed hij dat kunstje nog eens koud over, wat hem een staande ovatie van de Anderlecht supporters opleverde. In totaal scoorde hij dit seizoen al 11 keer!

 

Met drie overwinning, drie verliesbeurten en één keer gelijk bevindt Union zich op een onverhoopte derde plaats in 1B. Tel daarbovenop nog eens een kwalificatie in de Beker van België tegen stadsgenoot Anderlecht en je ziet deze dagen blije gezichten in Sint-Gillis. 
 

 

Redsports
De Malinese bondscoach Alain Giresse kan best wel scorend vermogen gebruiken

 

Een toekomst bij de nationale ploeg?

Redsports

De spits met Malinese roots blijft op de vlakte over het onderwerp en zegt zich niet te focussen op een mogelijke rol bij de nationale ploeg van Mali. Sluit hij hiermee de deur definitief? 

 

“Ik heb geen professionele banden met Mali. Ik ben nooit opgeroepen voor de nationale ploeg, zelfs niet bij de jeugd. Ik werd zelfs nooit gecontacteerd door de nationale voetbalbond. Mijn beide ouders zijn daar geboren en een groot deel van mijn familie woont nog steeds in Mali, maar ik concentreer me enkel op mijn rol in het Belgische voetbal.”
 

 

Similar Articles

Voetbal

KV MECHELEN - BEERSCHOT WILRIJK: TOPPER IN 1B

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider