go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

Met de laatste speeldag van de reguliere competitie voor de boeg zijn de plaatsen grotendeels verdeeld. Racing Genk gaat als leider de Playoffs in, Lokeren degradeert. Enkel voor Sint-Truiden en AA Gent is hun laatste onderlinge confrontatie er één van levensbelang.

Een tijd geleden hadden we het in onze wekelijkse debrief al over de glansprestaties van STVV. Een trend die zich ook heeft doorgezet in 2019. Sinds de jaarwisseling pakten de Limburgers 14 punten. Ze verloren slechts nipt van Racing Genk en Club Brugge en verslikten zich verrassend in KV Oostende en Zulte Waregem. Ook vorige week tegen Moeskroen leden ze onverwacht puntenverlies terwijl ze een karrevracht aan kansen hadden. Daarbij moet wel gezegd worden dat Moeskroen een heel sterk seizoen kende van zodra het zeker was van behoud.

 

Vorig seizoen was STVV bij momenten ook de revelatie van het seizoensbegin, maar naarmate de playoffs dichterbij kwamen stuikte de ploeg in elkaar. Even leek het dit seizoen ook zo te gaan worden met de wintertransfers van sterkhouders Bezus (naar AA gent nota bene) en De Norre (naar Racing Genk). Bovendien werd de Japanse topverdediger Tomiyasu die hoge ogen gooide op de Asian Cup met Japan. Onder Marc Brys, die nogmaals heeft bewezen tactisch heel flexibel te zijn, hoopt STVV dan ook revanche te nemen op het eigen kunstgras tegen AA Gent voor de bekeruitschakeling.

 

 

 

 

AA Gent heeft dan weer het mentale voordeel dat winnen voor hen niet moet aangezien ze twee wedstrijden meer hebben gewonnen dan Sint-Truiden. Toch komt de druk bij de Buffalo’s te liggen die de moeilijke verplaatsing naar Stayen moeten maken. Het budget van AA Gent ligt maar liefst 5 keer hoger dan dat van STVV en, ook al wordt dat nu niet meer gezegd, was de doelstelling van AA Gent toch om in de top 3 te eindigen. Europees voetbal kunnen ze wel nog halen via de Beker, maar stel dat beide plannen mislopen dan blijven de Oost-Vlamingen wel achter met een gigantische kater.

 

 

 

 

Onder de Deense coach Thorup herstelden de Gentenaars hun desastreuze seizoensbegin. Dat was weliswaar niet altijd met sprankelend voetbal. Gent is ook heel afhankelijk van individuele klasse van o.a. Vadis en Chakvetadze. Met Bezus en de huur van Sørloth slaagde Gent er echter in opnieuw enkele gerichte wintertransfers door te voeren. De jonge Noor Sørloth scoorde al drie keer en weegt vaak op een verdediging waardoor hij ruimte creërt voor z’n ploegmaats.

Wij voorspellen een gretig STVV dat op voorsprong komt, maar een late gelijkmaker van AA Gent zal roet in het eten gooien. Eindstand 2-2!

Similar Articles

Voetbal

REDsportsTV : Debat Pro League 2019-2020

Voetbal

REDsportsTV : Champions League

Voetbal

PLAY OFF 1: ALLES IS MOGELIJK

Voetbal

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

Voetbal

PREVIEW: ANDERLECHT - CLUB BRUGGE

Voetbal

HET DEFENSIEVE GENIE PEP GUARDIOLA

Voetbal

VERLAAT LEANDER DENDONCKER DE PREMIER LEAGUE?

Voetbal

PREVIEW: SEVILLA - ATLETICO MADRID

Voetbal

LIVARS: ARSENAL NA WENGER

Voetbal

TERUGBLIK - LIGUE 1

Voetbal

LIVARS: LIVERPOOL OP KOP, MAAR NIET IN VORM

Voetbal

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

Voetbal

WATFORD FC: MIDDENMOTOR MET AANTREKKELIJK VOETBAL

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 20

Voetbal

VIDEO: TOP 3 CLUB BRUGGE IN CHAMPIONS LEAGUE

Voetbal

PREVIEW : JUVENTUS - AS ROMA

Voetbal

AXEL WITSEL VS THORGAN HAZARD

Voetbal

FIFA CLUB WORLD CUP UITGELEGD

Voetbal

FOCUS OP THORGAN HAZARD

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 19

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider