go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

Het onverwachte 2-1 verlies op Cercle Brugge werd de lamentabele prestatie teveel voor Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. In afwachting van een nieuwe T1 neemt de assistent van Vanhaezebrouck, Karim Belhocine, de honneurs waar. Een aartsmoeilijke opdracht in het verschiet voor de ex-speler van Kortrijk, Standard en Gent.

Het was opnieuw een non-match van paars-wit in Jan Breydel, het verlies tegen Cercle was niet eens onverdiend te noemen. De recordkampioen slenterde continu achter de bal aan en was werkelijk nergens. Alhoewel Michel Verschueren en Mark Coucke in de dagen en weken voorafgaand aan deze match openlijk hun steun uitspraken aan Hein, werd de succescoach toch op slaande voet ontslagen. Achteraf kwamen de cijfers: de slechtste resultaten van Anderlecht in 80 jaar! De zoektocht naar een nieuwe trainer werd gestart (Technisch Directeur Frank Arnesen werd vastgelegd) en in tussentijd neemt T2 Karim Belhocine de trainingen over. Zijn eerste match was een verplaatsing naar degradatiekandidaat Moeskroen.

 

Over de vroege zaterdagavondmatch in een doorregend Moeskroen kunnen we duidelijk zijn: de thuisploeg won tegen de recordkampioen en dat was meer dan verdiend ook! Moeskroen rook z’n kans tegen een twijfelend Anderlecht dat voor de eerste keer optrad zonder Hein Vanhaezebrouck op de bank. Tijdens de persconferentie naar aanleiding van deze wedstrijd tegen de laatste in de stand liet interim-coach Karim Belhocine duidelijk verstaan dat hij opnieuw grinta en strijdlust in de ploeg wou krijgen. Op het veld was daar echter weinig van te merken.

 

 

 

 

Al na 7 minuten zette Benson Saelemaekers in de wind en legde hij de bal perfect op het hoofd van Mbaye Leye voor de 1-0. Niet veel later waande het Anderlecht middenveld met Najar en Gerkens centraal zich de Rode Zee wanneer ze Bakic simpelweg door het centrum lieten lopen. De Montenegrijn leek zelf verrast van zoveel ruimte en haalde verschroeiend uit in de linkerbovenhoek. Didillon leek zowaar even van slag van de onverwachte kanonskogel. Dimata kon nog milderen met het hoofd na een goede voorzet van een bedrijvige Bakkali. Maar de onvermoeibare Benson dribbelde de rechterflank van Anderlecht opnieuw tureluurs om wederom het hoofd van Leye te vinden die met een mooie kopbal in de duik de 3-1 eindscore vastlegde. Anderlecht mag beide handjes kussen dat Charleroi onverwacht verloor bij Zulte Waregem en dat het zo net in de top 6 blijft staan.

 

Het wordt dus afwachten of Belhocine z’n spelers weet te prikkelen tijdens de kerstdagen om een knalprestatie te leveren vlak voor de winterstop tegen Waasland-Beveren!

 

Volg alle matchen uit de Jupiler Pro League live via onze match pages en dompel je onder in onze live-ervaring!

Similar Articles

Voetbal

REDsportsTV : Debat Pro League 2019-2020

Voetbal

REDsportsTV : Champions League

Voetbal

PLAY OFF 1: ALLES IS MOGELIJK

Voetbal

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

Voetbal

PREVIEW: ANDERLECHT - CLUB BRUGGE

Voetbal

HET DEFENSIEVE GENIE PEP GUARDIOLA

Voetbal

VERLAAT LEANDER DENDONCKER DE PREMIER LEAGUE?

Voetbal

PREVIEW: SEVILLA - ATLETICO MADRID

Voetbal

LIVARS: ARSENAL NA WENGER

Voetbal

TERUGBLIK - LIGUE 1

Voetbal

LIVARS: LIVERPOOL OP KOP, MAAR NIET IN VORM

Voetbal

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

Voetbal

WATFORD FC: MIDDENMOTOR MET AANTREKKELIJK VOETBAL

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 20

Voetbal

VIDEO: TOP 3 CLUB BRUGGE IN CHAMPIONS LEAGUE

Voetbal

PREVIEW : JUVENTUS - AS ROMA

Voetbal

AXEL WITSEL VS THORGAN HAZARD

Voetbal

FIFA CLUB WORLD CUP UITGELEGD

Voetbal

FOCUS OP THORGAN HAZARD

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 19

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider