go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

RedSports

KV MECHELEN - BEERSCHOT WILRIJK: TOPPER IN 1B

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

KV MECHELEN - BEERSCHOT WILRIJK: TOPPER IN 1B

Nu de heenronde erop zit in de Proximus League, de vroegere tweede klasse, is KV Mechelen al zeker van de playoffs als periodekampioen. Er hangen hen echter dreigende wolken boven het hoofd door hun rol in operatie ‘Propere Handen’. Ook Beerschot-Wilrijk wil zo snel mogelijk naar 1A en zal alles geven in deze topper.

KV Mechelen beleeft 16 jaar na de vereffening een turbulent jaar, dat is wel het minste wat men kan zeggen. Eerst was er de onverwachte degradatie uit 1A op het einde van vorig seizoen. Een degradatiestrijd waar bovendien, zo weten we nu, een reukje aan zat. Eens de teleurstelling over de degradatie is verteerd vat Malinwa het aankomende seizoen met een blik verse moed aan. “Zo snel mogelijk terug naar eerste klasse!” luidt het bij bestuur en supporters in koor. Dennis Van Wijk blijft aan boord als T1, maar al in de eerste matchen blijkt dit een grove misrekening. Ondanks een ruime, technische en ervaren kern probeert Mechelen het met lange ballen en potig spel.

Na ettelijke malen puntenverlies met bovendien pover spelniveau wordt de samenwerking met Van Wijk stopgezet. Toenmalige assistent bij KV Kortrijk, Wouter Vrancken, wordt gehaald om positiever voetbal en dito resultaten te brengen.

 

Een 2-2 gelijkspel tegen Union en een 1-0 verlies in de heenmatch op Beerschot-Wilrijk lijken voor de kentering te zorgen. Sindsdien won Mechelen tien matchen op rij en speelde het één keer gelijk waarbij het 28 doelpunten scoorde en slechts 4 doelpunten incasseerde. Het kegelde hierbij ook Antwerp uit de beker met 3-1.

 

Opmerkelijk als je weet dat Antwerp in 1A op een mooie vierde plaats staat en de minst gepasseerde defensie van de hoogste klasse is. De trein van KV lijkt dus vertrokken en een logische winst voor KV kan je een mooi bedrag opleveren.

 

Beerschot-Wilrijk greep vorig seizoen dan weer net naast de promotie in de 1B-finale tegen Cercle Brugge. Ze namen onlangs echter revanche tegen de Bruggelingen door hen uit te schakelen in de Beker van België. Met het vertrek van succescoach Marc Brys naar STVV zag Beerschot-Wilrijk de architect van het goede voetbal van vorig seizoen vertrekken.

 

In zijn plaats kwam Stijn Vreven over van NAC Breda waar hij de ploeg terug naar de Eredivisie bracht om vervolgens twee keer van kampioen Feyenoord te winnen. Het was net omwille van die ervaring met jonge spelers vooruit te stuwen naar een hogere divisie dat Vreven werd binnengehaald. 

 

 

Tot dusver werden, net zoals bij KV, de titelambities nog niet echt in de verf gezet bij Beerschot-Wilrijk. Het begon met drie gelijke spelen op rij en mocht meteen achtervolgen. Bovendien werd onverwacht verloren op Roeselare en thuis tegen Lommel. De vechtlust van hun trainer lijkt intussen wel over te springen op de spelers van de fusieclub.

 

Ze wonnen hun laatste vier matchen telkens met één doelpunt verschil. Winst voor Beerschot-Wilrijk na een doelpuntrijke tweede helft lijkt dus haalbaar. 

 

Similar Articles

Voetbal

REDsportsTV : Debat Pro League 2019-2020

Voetbal

REDsportsTV : Champions League

Voetbal

PLAY OFF 1: ALLES IS MOGELIJK

Voetbal

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

Voetbal

PREVIEW: ANDERLECHT - CLUB BRUGGE

Voetbal

HET DEFENSIEVE GENIE PEP GUARDIOLA

Voetbal

VERLAAT LEANDER DENDONCKER DE PREMIER LEAGUE?

Voetbal

PREVIEW: SEVILLA - ATLETICO MADRID

Voetbal

LIVARS: ARSENAL NA WENGER

Voetbal

TERUGBLIK - LIGUE 1

Voetbal

LIVARS: LIVERPOOL OP KOP, MAAR NIET IN VORM

Voetbal

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

Voetbal

WATFORD FC: MIDDENMOTOR MET AANTREKKELIJK VOETBAL

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 20

Voetbal

VIDEO: TOP 3 CLUB BRUGGE IN CHAMPIONS LEAGUE

Voetbal

PREVIEW : JUVENTUS - AS ROMA

Voetbal

AXEL WITSEL VS THORGAN HAZARD

Voetbal

FIFA CLUB WORLD CUP UITGELEGD

Voetbal

FOCUS OP THORGAN HAZARD

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 19

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider