go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

RedSports

FOCUS OP THORGAN HAZARD

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

FOCUS OP THORGAN HAZARD

De naam Hazard doet zelfs bij de grootste voetballeek een belletje rinkelen. Maar naast kapitein, en boegbeeld van de nationale ploeg, Eden schuilt zijn getalenteerde broertje Thorgan. Wij nemen jullie mee voor een overzicht van zijn evolutie bij Borussia Mönchengladbach en de nationale ploeg.

Thorgan bewandelt dezelfde weg als z’n oudere broer en speelt tot z’n 14e bij de jeugdploegen van Tubeke. Van daaruit gaat het richting Frankrijk, meer bepaald naar Lens, waar hij zijn eerste profcontract tekent en kan blijven ontwikkelen in de Ligue 2.

 

Na een overtuigend eerste seizoen wordt hij opgepikt door Chelsea en verhuist hij in 2012 voor €500.000. Mourinho, die dan aan het roer staat in Londen, beslist meteen om Thorgan uit te lenen aan Zulte Waregem.

 

Hier speelt Thorgan de pannen van het dak: hij wordt al snel kapitein, stuwt de fusieclub naar ongekende hoogtes en wint in 2014 de Gouden Schoen. Zijn topseizoen gaat niet onopgemerkt voorbij en leidt tot een transfer naar Borussia Mönchengladbach.

 

Redsports

Tijdens de uitleenbeurt door Chelsea aan Zulte Waregem in 2012 scoort Hazard 30 doelpunten in 90 selecties.

 

“Ik voelde me echt goed in Duitsland, daarom heb ik er ook voor gekozen om definitief naar Mönchengladbach te verkassen.” We spreken 2015 wanneer Thorgan volledig de kaart van de Bundesliga trekt na één seizoen op huurbasis (5 doelpunten en 9 assists) De jonge Belge wordt uitermate gewaardeerd door het Duitse publiek en al snel wordt hij een vaste waarde.

 

Volgens Thorgan is de Duitse competitie ook veeleisender dan de Belgische. Ook de Duitse media zijn dol op onze jonge parel. Hij wordt omschreven als een kuitenbijter die zijn team naar de overwinning kan sturen met z’n snelheid (31 sprinten per match) en z’n doorzettingsvermogen (11.7km per match). 

 

 

In navolging van z’n oudere broer werd Thorgan opgeroepen door ex-bondscoach Marc Wilmots tijdens de kwalificaties voor het WK 2014. Ondanks meerdere selecties slaagt de jongere Hazard er niet in titularis te worden bij de Rode Duivels.

 

We springen verder naar 2017 wanneer huidig selectieheer Roberto Martinez voor de eerste keer als basisspeler begint aan een match met de nationale ploeg. De twee broers staan zo samen op het veld en zorgen met z’n tweetjes voor maar liefst drie doelpunten.

 

“Op het veld dacht ik er niet bij na dat we samen speelden. Ik herinner me wel dat ik de reflex had om zijn zone af te dekken wanneer ik merkte dat hij moe aan het worden was.” 

 

Tijdens deze match bewijst hij z’n waarde aan de Spaanse bondscoach. Bewijs daarvan is het feit dat Thorgan op het WK in Rusland in de basis staat tegen de gewonnen groepsmatch tegen Engeland (1-0).
 

Redsports

Thorgan, is titularis met de Duivels tegen Engeland op het WK 2018

 

Met 8 doelpunten en 6 assists beleeft Thorgan z’n beste seizoensbegin onder de kleuren van Borussia Mönchengladbach. Dit weekend staat een match tegen Nürnberg op het programma. Met een huidige 2e plaats in de Bundesliga hebben de ploegmaats van Thorgan alle vertrouwen dat ze de wedstrijd tegen één van de hekkensluiters makkelijk zullen winnen.

 

[[logged_restriction]]

wed met branding

Borussia M'Gladbach

VS

Stuttgart

play safe logo

[[logged_restriction]]

Similar Articles

Voetbal

REDsportsTV : Debat Pro League 2019-2020

Voetbal

REDsportsTV : Champions League

Voetbal

PLAY OFF 1: ALLES IS MOGELIJK

Voetbal

STVV OF AA GENT NAAR PO1?

Voetbal

PREVIEW: ANDERLECHT - CLUB BRUGGE

Voetbal

HET DEFENSIEVE GENIE PEP GUARDIOLA

Voetbal

VERLAAT LEANDER DENDONCKER DE PREMIER LEAGUE?

Voetbal

PREVIEW: SEVILLA - ATLETICO MADRID

Voetbal

LIVARS: ARSENAL NA WENGER

Voetbal

TERUGBLIK - LIGUE 1

Voetbal

LIVARS: LIVERPOOL OP KOP, MAAR NIET IN VORM

Voetbal

RSC ANDERLECHT: KRIJGT BELHOCINE GRINTA IN DE PLOEG?

Voetbal

WATFORD FC: MIDDENMOTOR MET AANTREKKELIJK VOETBAL

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 20

Voetbal

VIDEO: TOP 3 CLUB BRUGGE IN CHAMPIONS LEAGUE

Voetbal

PREVIEW : JUVENTUS - AS ROMA

Voetbal

AXEL WITSEL VS THORGAN HAZARD

Voetbal

FIFA CLUB WORLD CUP UITGELEGD

Voetbal

FOCUS OP THORGAN HAZARD

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 19

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider