go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 5

News

Voetbal

  • email
  • twitter
  • facebook

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 5

Anderlecht staat moederziel alleen bovenaan het klassement, Cercle blijft verbazen en Lokeren en Kortrijk moeten zich stilaan zorgen beginnen maken. Wij fileren de meest opmerkelijke feiten van deze 4e speeldag haarfijn.

CLUB BRUGGE - Anderlecht (2-1)

 

Zowel Club Brugge als Anderlecht vingen deze topper aan met nagenoeg volledig type elftal. Bij Anderlecht ontbrak enkel Cobbaut die zich blesseerde in Charleroi, maar tegen alle verwachtingen in stond ook de Vranjes in de basis. Ter herinnering: de Bosniër pakte vorige week een terechte (en onnodige) rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Normaal gezien zou Vranjes z’n strafmaat zaterdag te horen hebben gekregen, maar door de heisa rond de schorsingen van Wesley, Carcela en Ocansey werd de zaak naar maandag verschoven.

 

Zo stond bij Club Brugge dus ook Wesley op het veld. De snelle en sterke Braziliaanse spits hing 6 speeldagen schorsing boven het hoofd na een meer dan rake elleboogstoot in de wedstrijd tegen Moeskroen. Die strafmaat van 6 speeldagen was gebaseerd op een nieuwe indicatieve tabel die de voetbalbond hanteert om spelers te schorsen na een kaart. Streng, maar rechtvaardig zo wordt gezegd. Advocaten van Club Brugge en Standard argumenteerden echter dat deze nieuwe tabel nooit is goedgekeurd op de Pro League vergadering. Zo komt Wesley er dus vanaf met slechts 2 speeldagen schorsing en geen boete. Carcela en Ocansey worden zelfs niet geschorst.
 

Wesley pakte in de wedstrijd tegen Moeskroen een rode kaart voor een rake elleboog

Wesley pakte in de wedstrijd tegen Moeskroen een rode kaart voor een rake elleboog
 

De advocaten van Club zullen waarschijnlijk kunnen rekenen op een fikse loonsverhoging want Wesley was zondag een ware gesel voor de Anderlecht defensie. De bonkige spits toont dat hij met z’n snelheid en kracht het menig verdediger in België lastig kan maken. Gesteund door een geniale Vanaken en snelle jongens zoals Groeneveld en Dennis op de flanken wisten Vranjes en co soms niet waar eerst kijken. Tekenend is het doelpunt na slechts 3 minuten voor de thuisploeg. Wanneer Brugge het gas losliet halverwege de eerste helft kwam Anderlecht opzetten. Ze drukten Club achteruit en konden ook gevleid gelijkmaken. De tweede helft was vooral zeer potig en Brugge slaagde erin om Anderlecht goed vast te zetten. De 2-1 eindstand was dan ook verdiend voor deze kampioenenploeg. 

 

Streep

 

RACING GENK - Waasland-Beveren (3-2)

 

Het mag duidelijk zijn dat Racing Genk er alles aan wil doen om komend seizoen Europees te spelen. Het won eerder deze week een spectaculaire match tegen het Deense Brøndby in de laatste Europese voorronde. Clement gaf, met het oog op de terugwedstrijd in Denemarken, enkele basisspelers rust. Zo begonnen Trossard, Samatta en Malinovsky op de bank. Hun vervangers waren Seck, Heynen, Paintsil en Zhegrova. De combinaties waren vaak iets minder vlot dan bij de echte goudhaantjes, maar desalniettemin was er een duidelijk overwicht voor de Genkenaars. Het was de jonge Zhegrova die met een mooie plaatsbal Roef verschalkte. 

 

De jonge Zhegrova (hier in beeld tegen Everton) kreeg een basisplaats en bedankte met een doelpunt
De jonge Zhegrova (hier in beeld tegen Everton) kreeg een basisplaats en bedankte met een doelpunt
 

Toen Genk na de rust een penalty kreeg toegewezen door de VAR leek de buit helemaal binnen te zijn. Pozuelo wou het echter te mooi doen en plaatste de bal tegen de paal. Niet veel later kwamen de Waaslanders eindelijk opzetten en met een gelukje kwam een voorzet perfect voor doel. 1-1 getekend Ampomah. Clement begreep dat hij iets moest doen en bracht Samatta en Trossard in. De eerste baltoets van die laatste gaf meteen recht op een tweede penalty voor de Genkies. Trossard zette zich zelf achter de bal, maar trapte onbegrijpelijk zwak op Roef. Tot overmaat van ramp klommen de Waaslanders op voorsprong via (opnieuw) Ampomah die mooi werd vrijgespeeld. Genk besefte dat het moest gaan doorduwen en dat deed het ook. Eerst met een afgemeten voorzet van Malinovsky op het hoofd van Samatta. En vervolgens in de slotminuten met een afgeweken voorzet van Trossard die tussen Roef en de paal binnen ging. 

 

Zo staat Genk mooi aan de leiding met evenveel punten, maar een beter doelsaldo dan Club Brugge en lijken de goed voetballende Limburgers een serieuze titelkandidaat te zijn. 
 

Streep

 

Charleroi - KV KORTRIJK (0-2)

 

Vorige week spraken we nog over de risicozone waarin KV Kortrijk en Lokeren zich bevonden. Vandaag ziet de hemel er alweer iets blauwer uit voor de Kortrijkzanen na een onverwachte overwinning op Mambourg. Charleroi dat een stevige thuisreputatie geniet liet zich verrassen en maakt met 3 op 15 een wel heel zwakke seizoensstart door voor een ploeg die PO1 ambieert. 
 

Felice Mazzu heeft werk voor de boeg met zijn Charleroi

Felice Mazzu heeft werk voor de boeg met zijn Charleroi
 

De Carolo’s namen van bij het begin het heft in handen, maar het was Kortrijk nieuwkomer Avenatti die de eerste kans voor de ploeg van Glen De Boeck knap binnenkopte. Felice Mazzu zag dus hoe z’n ploeg van bij het begin op achtervolgen was aangewezen. Charleroi (zonder de naar Brugge vertrokken Rezaei) speelde vol twijfel en bleef de hele match hopen op die ene bal die goed viel. Het was echter in minuut ‘91 dat Mboyo de spanning (als die er al was in deze flauwe partij) weg nam en Kortrijk een deugddoende zege schonk. 

 

Charleroivoorzitter Bayat sprak zich uit over de uitgaande transfer van hun diepe spits Rezaei (Club betaalde de prijs) en vermeldde en passant dat er nog 1 à 2 aanvallers zullen bijkomen bovenop een offensieve middenvelder. Hij houdt wel goede moed dat de punten zullen volgen als Charleroi terug op z’n gekende niveau weet te spelen. 

 

 

Follow us @RedSports on social media

Similar Articles

Voetbal

DEBRIEF JUPILER PRO LEAGUE - Speeldag 6

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider