go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

Parcours Rafael Nadal

News

Tennis

  • email
  • twitter
  • facebook

Parcours Rafael Nadal

Redsports

In de eerste ronde op Flushing Meadows stond Rafael Nadal tegenover landgenoot en vriend David Ferrer. De 36-jarige Ferrer is een veteraan op het circuit en beleefde het hoogtepunt van z’n carrière toen hij de finale van Roland Garros in 2013 verloor van uitgerekend Nadal. Nog voor de match had Ferrer al laten weten dat deze US Open z’n laatste Grand Slam zou worden.

 

Nadat hij de eerste set had verloren met 6-3 en 3-4 voorstond in set 2 zag Ferrer zich echter genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien. Hij kreeg tranen in de ogen toen hij zij aan zij met boezemvriend Nadal afscheid (in mineur) nam, maar daarbij op een oorverdovend applaus van het publiek werd getrakteerd. 

Redsports

Redsports

Rafael Nadal had iets minder dan twee uur nodig tegen de Canadees Vasek Pospisil (ATP-88). Zowel in set 1 als set 3 ging Nadal van bij het begin door de opslag van de Canadees. Tussenin, in de tweede set, leek Pospisil terug te vechten door zelf te breaken en zo 2-4 voor te komen. Nadal verhoogde echter z’n niveau en haalde set 2 alsnog binnen. Klinische overwinning voor de Spanjaard die in de vorm van z’n leven lijkt te verkeren. 

Redsports

Redsports

De Spanjaard had moeite om de Rus Khachanov te verslaan. Er was een marathonmatch van 4u25 nodig voor Nadal om zich in de vierde ronde te hijsen.

 

Na 0-1 achter te komen en meteen te worden gebreakt in de tweede set moest “Rafa” z’n niveau enorm naar boven krikken om niet tegen een 0-2 achterstand op te kijken.

 

In de tweede set kreeg Khachanov de kans om zich op voorsprong te serveren, maar een sterke en vechtende Nadal trok uiteindelijk de match toch naar zich toe.

Redsports

​​Redsports

Opnieuw een kraker voor Nadal in deze vierde ronde. Hij won sets 1 en 2 zonder al te veel problemen. In set 3 ging het niveau van Nadal ietwat omlaag en dat was voor Basilashvili het sein om door te duwen en agressiever te gaan tennissen.

 

De Georgiër won de derde set op tie-break met tennis van zeer hoog niveau. Hij probeerde in set 4 wel nog voort te gaan op zijn elan, maar Nadal deelde z’n match perfect in en stoomde gecontroleerd door naar 6-4 in 51 minuten. 

Redsports

Redsports

Deze kwartfinale was ongetwijfeld de mooiste affiche met aan het eind een overwinning voor de Spanjaard na 4 uur en 49 minuten spelen. De Oostenrijker zette Rafa Nadal snel onder druk door de eerste set met 6-0 te winnen, waardoor hij de enige speler werd die 6-0 won tegen Djokovic en Nadal.

 

De Spanjaard is er in geslaagd om een versnelling hoger te schakelen en zo set 2 en 3 te winnen. Het was na een Tie Break in de 5e set dat Rafael Nadal zich wist te kwalificeren voor de halve finales samen met de Argentijnse Juan Martin Del Potro.

Redsports

Redsports

Op papier kregen we een halve finale om duimen en vingers bij af te likken, in realiteit zat de match er al op na 1 uur en 59 minuten als gevolg van een opgave van Rafael Nadal. De eerste set begon nochtans perfect voor Del Potro die meteen door de opslag van Nadal gaat.

 

Nadal laat zich echter niet zo makkelijk uit z’n lood slaan en forceert meteen de rebreak. Later in de eerste set forceert Nadal zelfs een tweede break waardoor hij de kans krijgt de set uit te serveren, maar Del Potro vecht zich terug tot een tie-break die hij ook wint.

 

Nadal had al aangegeven last te hebben aan z’n knie, maar zet toch door. Wanneer hij ook set twee verliest met 2-6 beslist hij uiteindelijk om de handdoek in de ring te gooien en zo Del Potro een vrijgeleide te geven naar de finale van deze US Open 2018. 

Redsports

Follow us @RedSports on social media

Similar Articles

Tennis

Parcours Novak Djokovic

Tennis

Parcours Serena Williams

Tennis

Parcours Juan Martin Del Porto

Tennis

Parcours Rafael Nadal

Tennis

Parcours Marin Cilic

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider