go back

My feed

Selectionnez un match

ou

Chercher un ami

RedSports

Parcours Juan Martin Del Porto

News

Tennis

  • email
  • twitter
  • facebook

Parcours Juan Martin Del Porto

Redsports

Tegenover de ervaren Amerikaan Donald Young (ATP-246) liet schaduwfavoriet Juan Martin Del Potro (ATP-3) er geen gras over groeien. Na slechts 22 minuten zat de eerste set er al op met een droge 6-0.

De hele match nam amper anderhalf uur in beslag. Young verdedigde zich kranig, maar er stond vandaag geen maat op de grote Argentijn die met 11 aces en slechts 15 unforced errors doorgaat naar de tweede ronde. 

Redsports

Redsports

Ex-winnaar Juan Martin Del Potro is op een drafje op weg richting de eindrondes van deze US Open. In de 2e ronde kende hij niet veel problemen met thuisspeler Denis Kudla. Sets 1 en 2 waren voorbij voor de Amerikaan het goed en wel besefte.

 

In set 3 rechtte Kudla echter de rug en legde hij Del Potro het vuur aan de schenen. Onder andere dankzij maar liefst 85% goede eerst services trok de Argentijn ook in de tie-break aan het langste eind. 

Redsports

Redsports

Ex-winnaar Juan Martin del Potro verzekerde zich van een plaats in de vierde ronde met een overwinning in in straight sets tegen de Spaanse veteraan Fernando Verdasco.

 

De als derde geplaatste Argentijn heeft nog altijd geen set moeten prijsgeven in New York, maar werd tot het uiterste gedreven door de linkshandige Verdasco die een welverdiende reputatie heeft als een van de lastigste tegenstanders op de tour.

Redsports

Redsports

Borna Coric is ongetwijfeld één van de talenten die dit seizoen is doorgebroken in de ATP. Zo haalde hij dit seizoen op hardcourt de halve finale van Indian Wells en de kwartfinale in Miami. Tegen Del Potro (op zoek naar een tweede titel op de US Open) kon hij echter niet domineren, integendeel.

 

Met 9 aces en opslagpercentage van 80% op de eerste service kon Coric niets doen tegen het opslagspel van de Argentijn. Del Potro is ook de enige mannelijke speler die nog geen set liet liggen op deze jaargang op Flushing Meadows. 

Redsports

Redsports

De Argentijnse reus had meer problemen tijdens zijn kwartfinale tegen het Amerikaanse serveerkanon John Isner. Het was in een spannende eerste set dat de Argentijn zijn eerste set van het toernooi (6-7) verloor. Het duurde echter niet lang voordat Del Potro een versnelling hoger schakelde en de opening vond tegen een Isner die vermoeid was van de opeenvolging van wedstrijden en de hitte.

 

Het was na 3 uur en 31 minuten spelen dat de Argentijn zich kwalificeerde voor de halve finales waar hij de Spanjaard Rafael Nadal zal tegenkomen.

Redsports

Redsports

Op papier kregen we een halve finale om duimen en vingers bij af te likken, in realiteit zat de match er al op na 1 uur en 59 minuten als gevolg van een opgave van Rafael Nadal.

 

De eerste set begon nochtans perfect voor Del Potro die meteen door de opslag van Nadal gaat. Nadal laat zich echter niet zo makkelijk uit z’n lood slaan en forceert meteen de rebreak. Later in de eerste set forceert Nadal zelfs een tweede break waardoor hij de kans krijgt de set uit te serveren, maar Del Potro vecht zich terug tot een tie-break die hij ook wint.

 

Nadal had al aangegeven last te hebben aan z’n knie, maar zet toch door. Wanneer hij ook set twee verliest met 2-6 beslist hij uiteindelijk om de handdoek in de ring te gooien en zo Del Potro een vrijgeleide te geven naar de finale van deze US Open 2018. 

Redsports

Redsports

Na lange maanden van blessureleed werd dit seizoen weinig verwacht van Novak Djokovic. Desalniettemin haalde de ex-nummer 1 van de wereld reeds twee Grand Slam titels binnen op enkele maanden tijd (Wimbledon & US Open).

 

Zoals wel vaker begint Djoker perfect aan de match door meteen een break te forceren op de opslag van Juan Martin Del Potro terwijl deze 40-0 voor staat. In de tweede set gaat het al iets meer gelijk op. Geen van beide spelers slaagt erin fouten af te dwingen op de opslag van z’n tegenstrever.

 

Een tie-break beslist over deze set en daarin is het opnieuw Djokovic die aan het langste eind trekt. In totaal duurde deze wedstrijd 3 uur en 19 minuten en op het einde was het opnieuw Djokovic die de trofee de lucht in stak.

 

Hij nam ook uitgebreid de tijd om een emotionele Del Potro te troosten na de match.

Redsports

Follow us @RedSports on social media

Similar Articles

Tennis

Parcours Novak Djokovic

Tennis

Parcours Serena Williams

Tennis

Parcours Juan Martin Del Porto

Tennis

Parcours Rafael Nadal

Tennis

Parcours Marin Cilic

Login with Facebook
Login with Twitter

Bienvenue

Valider